lördag 5 januari 2013

En hotellnatt i Amsterdam

Jag vill minnas något vedertaget talesätt som pratar om det guldkantade med att turista i sin egen stad. Att på så vis få en ny inblick i outforskade stadsdelar och möjligen upptäcka nya affärer, barer och restauranger. Precis som en turist. Fast i sin egen stad. Som Amsterdam-bo har man under helgen 12-13 januari möjlighet till att göra just detta. Nåja, nästan i alla fall.

Detta genom eventet Amsterdam Hotel Night 2013, där 45 olika hotell, från lyxiga Hilton till mindre boutique hotels, har kraftigt reducerat sina priser samt ordnat olika happenings i anknytning till hotellen. Det blir skridskoåkning uppe på Double Tree Hiltons takterrass vid Amsterdam Centraal, grillfest på taket av Albus Hotel vid Rembrandtplein, organisk matmarknad under natten i Vondelpark, modevisning på WestCord Fashion Hotel sydväst om Vondelpark. Lägg där till Den ConcertgebouwHeineken Experience, några casinos samt Nemo Science Center. Listan över aktiviteter är lång, så lång att man nog inte hinner med att leka turist i sin egen stad om man har för avsikt att närvara på någon av dessa aktiviteter. Kanske gör det inte så mycket, att bara bo på hotell har väl sin charm det också.
Utsikt från Double Tree Hilton Hotels takterrass.
Bakom eventet står PR-mannen och bloggaren Vincent van Dijk, som under 2010 spenderade varje natt på ett nytt hotell i Amsterdam som sedan resulterade i hotellguideboken Amsterdam Slaapt.
Och om man bortser från tänkbara dolda pr-agendor och pr-kampanjer så kan vi väl åtminstone enas om det är ett intressant event! Inte för att jag ser mig själv spendera en natt på hotell under denna helg, men en nattmarknad i parken lockar, och isrinken uppe på Hiltons takterrass måste ses.
* * *
Länktips: www.amsterdamsehotelnacht.nl
* * *
/S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade