tisdag 26 februari 2013

Rotterdam Museumnacht 2013


Snart är det dags för Museumnacht, denna gång i Rotterdam. Praxis är att Amsterdam arrangerar sitt 24 timmars kulturextravaganza första helgen i november varje år och Rotterdam kör sin egen variant senare på vårkanten. Och där är vi nu. Datumet är satt till lördagen 9 mars och runt 50 olika klubbar, gallerier och museum kommer att delta för att göra det till en skönt bra afton. Om du tidigare varit för lat för att orka upptäcka de grymma museerna och gallerierna i Rotterdam är Museumnacht ett mycket lämpligt tillfälle att råda bot på denna dumhet. För €14 kan du komma och gå vart du vill, hur du vill, under hela kvällen och natten.

Årets tema är teardrops (i positiv bemärkelse, ska tilläggas) och återsyftar dels till stadens naturliga kontakt med vatten, genom floderna Maas och Nieuwe Watereg och såklart den gigantiska hamnen. Men också för att 'tårar och kultur båda är mångfacetterade och kan representera väldigt många olika sinnesstämningar'. Visst kan arrangörerna ha gjort denna temaliknelse onödigt invecklad, men jag gillar tanken som verkar finnas där bakom.

Jag hoppas att kvällen blir färgsprakande, men om den ska kunna utmana Amsterdam Museumnacht från i vintras då behöver man bjuda på något alldeles extra.
* * *
* * *
Länktips: www.rotterdamsemuseumnacht.nl/en

* * *
/S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade