torsdag 26 juli 2012

4D-biograf för vagabonder

Vagabonds Cinema är en riktigt skön idé. I strävan efter att ge filmtittarna den totala filmupplevelsen, har man utvecklat ett nytt grepp när det kommer till att sättet att visa film. Med högkvalitativa bild- och ljudanläggningar, Bluray och Dolby, speciellt utvalda filmer och anpassade visningsplatser ges en optimal 4D-filmupplevelse åt besökarna.

En viktig del i Vagabonds Cinemas koncept är valet av platsen där filmen visas, den är rentav hemlig och den utannonseras aldrig i förväg. Istället e-postar man ut vägbeskrivningarna till de som anmält sig via deras hemsida. I dagarna bör man befinna sig i närheten av staden Roermond, 18 mil sydost om Amsterdam, just vid gränsen mot Tyskland om man vill uppleva denna sköna tillställning.

Under temat ‘Battle of the Cities’ anordnas Vagabonds Cinema FilmFest, med visningar av AmelieBefore Sunset och Midnight in Paris på fredag 27 juli, följt av Sweeney ToddAmerican Werewolf in London samt Shaun of the Dead på lördagen 28 juli. Slappa i sköna soffor och stolar, eller ta med din egen filt och kuddar om du önskar. Spendera några extra uros och ta del av kvällens grillade kött och dricka.

Vagabonds Cinema, som grundades i november 2011, är som sagt ett nytt koncept inom film och underhållning där man söker efter former för att ge besökarna den kompletta filmupplevelsen. Film ska vara något mer än att bara se en skärm, det ska vara en totalupplevelse. Och visst är det kittlande att tänka hur det vore att se Gökboet sittande på en psykavdelning på ett sjukhus, eller se Fight Club i en gammal lagerlokal eller källare?
* * *

Från en av Vagabonds Cinemas tidigare filmvisningar
* * *
Länktips: www.vagabondscinema.com
* * *
/S


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade