onsdag 11 juli 2012

Amsterdam Fashion Week för oss vanliga dödliga

Amsterdam Fashion Week (AFW) pågår i år mellan 11 – 15 juli ute i de gamla Gasfabrikslokalerna, Westergasgabriek, vid Pazzanistraat i Jordaan. AFW är en relativt ny skapelse och första evenemanget ägde rum 2004. Man ville lyfta fram Amsterdam som en levande och internationellt erkänd stad då det gäller mode och design. På kort tid har AFW fått stort erkännande för deras arbeta att stärka och lyfta fram den inhemska designen, samarbeten över olika design-gränser samt Eco-tänk gällande material och produktion. Förra året utnämndes AFW faktiskt till ’Best International Fashion Week’ av tidningen Sublime, som får ses som ett bevis på att modeveckan i Amsterdam är en viktig del av modescenen numera, trots sin unga ålder.

Veckan kommer innehålla ett fullspäckat schema av shower, catwalks, trade fairs, föreläsningar och fester. AFW:s program riktar sig endast till de professionella designerna och kändiseliten och utan en personlig inbjudan kommer du tyvärr inte in. Tacksamt nog, för oss vanliga dödliga, har AFW inrättat något de kallar Fashion Week DOWNTOWN – i samarbete med museum, gallerier, designers, klubbar och affärer har man skapat ett 9 dagars event för allmänheten innehållande modeutställningar, catwalks, trade fairs, föreläsningar och fester. Ungefär samma grej som AFW med andra ord.

Så, vare sig du är känd designer eller vem som helst, finns det mycket att ta del av de kommande dagarna. Och, för att hitta svenska modeinslag på den Nederländska marknaden rekommenderar jag starkt den sköna PR-byrån Are You Swedish? som promote:ar svenska designers här i Nederländerna, och som drivs av den energiska Hanneke de Boer.
* * *
Datum:
Amsterdam Fashion Week: 11 – 15 juli
Fashion Week DOWNTOWN: 6 – 15 juli
* * *

* * *
Länktips:
 www.amsterdamfashionweek.com
* * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade