fredag 6 juli 2012

North Sea Jazz '12

North Sea Jazz 2012, Ahoy Rotterdam
Ikväll, 6 juli, startar musikfestivalen North Sea Jazz. Denna festival har en lång historia (startade 1976) och har gjort sig känd världen över för sin sköna och breda blandning av musikstilar. Sök dig till arenakomplexet Ahoy, i systerstaden Rotterdam, ikväll, imorgon och på söndag – här väntar 13 scener och närmare 150 olika musikakter på dig. Det är den breda och höga kvalitén som gjort festivalen så stark. Förra året stod akter som Prince, Snoop Dogg, Ahmad Jamal samt Paul Simon på scen.  Visst kan man fundera över hur vissa namn kanske känns mindre passande än andra, men istället bör man bara glatt konstatera att utbudet är så brett, och så bra.

I år är de stora namnen Van Morrison, Lenny Kravitz, Betty Wright och Janelle Monáe. Lägg också till över hundra olika andra artister inom det musikaliska spektra som spänner över jazz, swing, fusion, avant-garde jazz, electronica, blues, gospel, R&B och hiphop. 
Biljettpriser spänner från €70 - €300 beroende på om man vill ha dagsbiljett eller 3-dagarsbiljett. Vill du spetsa det hela med VIP och backstage pass så går det också.  

Så, i takt med att de kalla vågorna och vindarna rullar in från Nordsjön kommer de blandas med riktigt skön musik från Rotterdams hamnområde de kommande kvällarna. Det låter lovande, det låter som om det kan bli ljuvligt. Riktigt ljuvligt. Så som sommarkvällar bör vara.
* * *
Länktips: www.northseajazz.com
* * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade