torsdag 31 maj 2012

Taste of Amsterdam


Grå och trogna moln hänger i afton över den Amsterdamska himlen. En himmel som tråkigt nog har öppnat sig med jämna mellanrum och låtit regnet vräka ned. Detta stoppar förhoppningsvis inte folket att besöka Amstelpark de kommande dagarna. Idag, denna regniga torsdag, flyttar nämligen några av Amsterdams mest renommerade restauranger ut till rhododendron-dalen och Chinese Garden i Amstelpark, i södra Amsterdam. Tillställningen går under namnet Taste of Amsterdam och är en 4-dagar lång matexposition och festival.

Restaurangerna som kommer duka upp läckerheter, i bästa Alfresco gourmé-anda, är bland andra stilfulla Momo, känd för sina rätter från Fjärran Östern, aktade Bridges, vars specialitet är färsk fisk och skaldjur, samt Fifteen, restaurang-projektet signerat Jamie Oliver. På festivalen kommer kockar och mat- och vinproducenter med hög svansföring trängas med övriga besökare bland restaurangtälten och de mobila Food Markets som finns. Restaurangerna kommer bjuda på specialdesignade menyer och signaturrätter som statuerar de olika restaurangernas personligheter. Det känns som att det kan bli både en och två smakliga måltider. 

Festivalen håller öppet torsdag: 17:00 – 23:00, fredag: 17:00 – 23:00, lördag: 12:00 – 23:00 och på söndag stängs portarna klockan 20:00.

Kvar finns nu bara att hoppas på att vädergudarna besinnar sig och skingrar molnen inför helgen. 
* * *

(bilder från www.tasteofamsterdam.com)

1 kommentar:

  1. Läckert! Stilfulla Momo låter ju onekligen mumma!
    Skall du gå dit? Passa på att prova musslor i så fall!

    SvaraRadera

Bloggintresserade