fredag 29 juni 2012

Amsterdam på topp 20-listan

Amsterdam är ett populärt resemål, staden rankas högt bland turisterna världen över. Tack vare den kultur, konst och historia som finns här har staden en bra grund att bygga vidare på sin popularitet. Men visst förstår man att turisterna även kommer för träskor och ost, och för väderkvarnar och tulpaner. Samt liberala lagar. Staden förbjuder lite men bjuder på mycket, så mycket annat, och lockar därför många, så många...

Så många att Amsterdam hamnar på topp 20-listan över mest populära turistresemål i världen. Det är MasterCard som varje år sammanställer en rapport om hur vårt resande och turistande och dess inkomster har inverkan på den globala ekonomin. Intressant är att trots den ekonomiska situationen världen över så antalet resenärer – och mängden pengar som spenderas – stadigt ökat.

På topp 20-listan återfinns 10 europeiska städer! London toppar listan med drygt 17 miljoner turister under det senaste året. Och Amsterdam återfinns på 17:e plats. Den stad som har ökat i popularitet det senaste året är utan tvekan Rio de Janeiro, Brasilien, med en ökat turistströmning på 28,6 %.

Topp 20 listan i sin helhet; 
London – 16,9 miljoner turister/år
Paris – 16 miljoner
Bangkok – 12,2 miljoner
Singapore – 11,8 miljoner
Istanbul – 11,6 miljoner
Hong Kong – 11,1 miljoner
Madrid – 9,7 miljoner
Dubai – 8,8 miljoner
Frankfurt – 8,1 miljoner
Kuala Lumpur – 8,1 miljoner

Seoul – 8 miljoner
Rom – 7,8 miljoner
New York – 7,6 miljoner
Shanghai – 7,5 miljoner
Barcelona – 7,3 miljoner
Milano – 7,1 miljoner
Amsterdam – 6,9 miljoner (!)
Wien – 6,7 miljoner
Beijing – 6,2 miljoner
Taipei – 5,4 miljoner

Och analysen slår även fast att, trots den rådande ekonomin, så kommer turisterna att fortsätta resa och spendera pengar, korsa gränser och utforska nya städer, landskap och länder även under kommande år.
* * *
Amsterdam; kanaler och vackra fasader.

* * *
Länktips:
MasterCard Global Desitnation Cities Index
* * *
/S.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade