tisdag 7 augusti 2012

Live your Life – en utställning om Urban Lifestyle

Inhyst i en tom fabriksbyggnad, bland massiva rostskadade järnbalkar och kala cementväggar, anordnar F*ck Art House utställningen ’Live your Life’ som ingår i projektet The Urban Art House.  Det är en utställning som ger oss besökare ett genomtänkt helhetskoncept, som noggrant blandats ihop av ingredienser från samtidskonst, tillsammans med mode och möbeldesign från olika epoker. Man sträcker sig ut till besökaren, man vill visa på hur gammal och pompös konst passar den nya generationen. Utställningen är ett samarbete mellan både nationella och internationella förmågor, och är värt din tid och den extra mödan det kan krävas för att hitta Van Gendthallen bland alla lagerfabriker i östra stadskärnan. Det är ett skönt tillhåll och perfekt showroom för denna typ av utställning.

För att täcka av alla aspekter av det Urban Lifestyle man vill visa använder man sig av Pop Up-utställningar – varje ny utställning göms inuti en byggnad någonstans i Amsterdam. Denna gång har man sökt sig in i bakom en tegelfasad, för att ta ett steg bort från vad som kan kännas som sterila utställningshallar och ge en bättre mötesplats och scen för de kreativa sinnena som kommer på besök.

Tillsammans med bland annat De Droomkast och konstkollektivet Street Art blandar man glamorösa trender och tar fasta på den passion för heminredning och design som rotat sig bland 70- och 80-talister. Nött och blästrat, kulörer och kollage. Vintage och samtidskonst. Allting i en genomtänkt symbios. Milakliv över designgränser och skenkorsningar av material. Man har skapat en Art Show värt namnet och det går inte att motstå att ta intryck av denna utställning. Inte när något görs såhär bra. 
* * *

bilder från www.iamexpat.nl.
bilder från www.iamexpat.nl.
* * *
Var: Van Gendthallen, Czaar Peterstraat 213.
När: fram till 2 september, tisdagar-söndagar kl.13-19, lördagar 13-21.
Entré: €7,00.
* * *
Länktips:
www.fckarthouse.com
www.st-artgallery.com
www.amsterdamstreetart.com
www.dedroomkast.nl
www.kare-design.com
* * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade