lördag 4 augusti 2012

VANS Downtown Showdown 2012

I ett soldränkt Amsterdam, ute vid Westergasfabriek vid Westerpark, visade några av världens grymmaste skateboardåkare upp sig idag. Skoföretaget VANS:s statusfyllda Downtown Showdown, eventet som rest runt jorden de senaste 7 åren, gjorde ett stop i Amsterdam denna helg. I sin packning hade man 3 dagar av skateboarding, konst, musik och kreativa omkring-event, däribland 20års jubileumet av VANS ikoniska Half Cab sko.

I centrum för skateboardeventet stod the ash tray, den tekniska boxen som Palace Skateboard skapat, inspirerade av Amsterdams Coffee Shops. Det var här och i övriga obstacles som åkare som Geoff RowleyTony AlvaRay Barbee och Steve Caballero samt flertalet andra framgångsrika åkare från både USA och Europa, gjorde upp om prispotten på € 50.000.

Det var en lyckad dag, man kunde trycka sig mätt på sköna VANS Waffles, lyssna på specialinbjudna DJ:s, och njuta av högklassig skateboarding – samt, njuta av den vanligtvis så blyga Amsterdamska solen. Stämningen var härlig; skateboard-familjen är ju kärvänlig, ingen high end-mentalitet, utan bara glädje och man välkomnar alla. Gammal som ung, inbiten som nybörjare. Vi hänger nära staketen, snackar och skämtar med åkarna, fotas och får saker signerade. Och ikväll avslutas hela eventet med 
Monster Music Night ute vid Westergasfabriek, där åkare och publik får mötas igen. 
* * *



* * *
Länktips:
http://skate.vans.com/
* * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade