söndag 12 augusti 2012

Sneaker heaven

Sneakerness, mässan som varje år turnerar runt i Europa, tog i helgen Westergasfabriek och Amsterdam i besittning. För € 7,00 fick man tillträde till den stora utställningshallen Zuiveringshal där försäljare, DJ:s, konstnärer, entreprenörer och runt 1500 besökare trängdes och umgicks.

Det blir lätt trångt i hallen då den svindlande takhöjden tyvärr inte kan utnyttjas, men det verkade besvära få. Mässan lockade en ansenlig mängd folk från Sneaker-familjen, som nog väl kan ses som en ikonisk folkrörelse nästan, en identifiering, en livsstil. Och om Sneakers är en livsstil så är denna mässa så nära Sneakers-himlen man kan komma. Här kan sneaker freaks köpa, sälja och byta sneakers med varandra. Och bara softa och umgås.

Man uppskattar det genuina intresset och konstnärskapet, och man går också lätt vilse bland alla ändlösa rader av Nike, Adidas och Reebok sneakers. Som oinvigd i Sneakers-familjen kan man utan problem få en detaljerad genomgång av historian som omger denna kultur, om samlarvärde och Queens och New York, samt om Jason Mizell och Run DMC. En utställare förklarar lyriskt om hur intresset spänner över nationaliteter, åldrar och hudfärger, om hur det handlar om gemenskap, om limited editions och fyndpriser.

Mässan är såklart intressant för alla andra oinvigda också, man kan gottar ned sig i maten, musiken, konsten och artisteriet istället. Så oavsett om du är Sneaker-frälst eller ej, passa på att besöka mässan då den gör stopp i Österrike och Tyskland under hösten.
* * *
KangaROOS hade konstutställning.
Barn-sektionen där de absolut yngsta fick designa egna sneakers med hjälp av tuschpennor.
Sneakerness AMS12
Sneakerness AMS12
* * *
Länktips: www.sneakerness.com 
* * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade