torsdag 29 november 2012

Amsterdam vinner pris för smarta trafikhjälpmedel



Under World Smart Cities Awards
som hölls i Barcelona i veckan belönades Amsterdam för sitt arbete och projekt inom området Transport och Rörlighet. Det Amsterdam gjort är att Infrastruktur- och transportkontoret (Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer) har gjort all data, information och statistik rörande trafik och transport tillgänglig för allmänheten. Därefter har man uppmuntrat utvecklare av mobilapp:ar att ta fram olika app:ar som bygger på denna statistik och olika trafikproblem som vi stadsbor upplever. Allt för att göra den nu lite komplicerade trafiksituationen lite mer överkomlig.

Exempel på app:ar som tagits fram är Parkshark, som gör att man kan jämföra olika parkeringsavgifter runt om i staden, och Bike Like a Local, som tipsar om säkra cykelvägar, parkeringar samt hjälper en att hitta tillbaka till cykeln man parkerat. Klart användbart, speciellt om kvällarna då cyklarna lätt ”försvinner” i mängden av cyklar inne i staden.
* * *
World Smart Cities Awards är en del av Smart City Expo World Congress, en kongress som uppmärksammar de mest innovativa och givande projekten rörande stadsutveckling på olika plan.
* * *
Länktips: www.smartcityexpo.com
* * *
/S.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade