onsdag 7 november 2012

KLIK! - Amsterdam Animation Festival


Medans vi är många som hoppar mellan varma och dunkla caféer så beger sig många filmfantaster istället ut till palatset EYE Film Institute i Amsterdam Noord i veckan. Ny kalendermånad betyder nya tillställningar och festivaler här i stan och i dagarna hålls Amsterdam Animation Festival KLIK!

Det utlovas bästa möjliga tablå med animerade (mäster)verk, nypremiärer och gästande pionjärer. Samtidigt som denna filmgenre det senaste decenniet har utvecklats betänkligt och blivit en respekterad medlem i filmfamiljen har också festivalen KLIK! vuxit sig starkare och mer respekterad. I år har man därför kunna välja och vraka bland över 1200 bidrag och valt ut 300 olika titlar för festivalens hittills mest välfyllda program.

Biljettpriserna ligger på € 25 för ett dagspass och € 55 för att kunna komma och gå som du vill under de fem dagar som festivalen pågår. Förutom animerad film blir det filmnörderi i form av föreläsningar, seminarium och workshops, och såklart fester i bästa Amsterdam-anda med gäster som William Kentridge och EINDBAAS.
* * *


* * *
Länktips: www.klikamsterdam.nl
* * *
/S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade