tisdag 14 februari 2012

Bombhot mot Amsterdams flygplats & strejk i Sverige

Igår, Måndag, spärrades delar av Amsterdams flygplats Schiphol - en av Europas mest trafikerade - av efter ett bombhot. Både nationella medier samt Reuters rapporterade om en man som låst in sig på en toalett och hotade att spränga en bomb han hade med sig.

De nationella medierna, Het Parool, De Telegraaf och Metro.nl, rapporterar idag om att det visade sig vara en rysk man i 40års åldern som låst in sig på en toalett. Han ska därefter börjat skrika att han hade en bomb och tänkte spränga den. Flygplatsens terminal 1 och 2 evakuerades på förmiddagen, mobil-näten stängdes av - för att eventuell förhindra att fjärrstyrd detoneringsteknik användes, och vid kl.17 på eftermiddagen hade mannen gripits och området sökts av och man kunde bekräfta att det var ett falsklarm.
Не очень хорошо сделали, мистер России

* * *
Det Stora i Sverige idag är att kl.11:00 är det tänkt att kabinpersonal från Tuifly, Novair och Primera Air ska gå ut i strejk. Det innebär att soltörstande svenska charterresenärer som reser med Apollo, Fritidsresor och Solresor 'drabbas' - ja, för resenärerna blir inte fast i Sverige, de kommer iväg, då andra flygbolag kommer att flyga dem istället.

Enligt DN så kommer strejken knappt märkas av resenärerna - flygbolagen har beredskap för sådana här situationer och har slutit avtal med andra bolag. Men vi hoppas att parterna - flygbolagen och kabinpersonalen - kan mötas och enas. Det är ju trots allt Alla Hjärtans Dag idag - visa lite kärlek till varandra.
* * *
/S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade