onsdag 25 april 2012

Schiphol - Europas bästa flygplats

Amsterdams flygplats Schiphol har utsetts till Europas bästa flygplats, samt fjärde bästa i hela världen. Denna utmärkelse delades ut vid årets Passanger Terminal Expo i Wien, Österrike. 

Schiphol är en omtyckt flygplats
 
och har ett ganska välbelamrat prisskåp; tidigare har man bland annat vunnit Western Europe’s Best AirportAirports Council International Europe samt pris för att vara tredje bästa transfer-flygplatsen i världen. Amsterdams flygplats är känd för att vara väldigt lättorienterad – det är nästan omöjligt att gå vilse – samt för de öppna ytorna, restaurang- och caféutbudet. I maj förra året öppnade man den första flygplats-parken; en vanlig park med träd, fontäner, parkbänkar och gräsytor - parken ska lämpa sig perfekt för picknick.

Kan tilläggas att högst upp på listan
 över världens bästa flygplatser hamnade Incheon International Airport (Sydkorea) följt av Singapore Changi Airport och Hong Kong International Airport.
* * *


* * *
Länktips: http://www.schiphol.com
* * *
/S.

2 kommentarer:

  1. För några år sedan campade jag i närheten av Schipol, det var svårt att sova där, inget att rekommendera annars bra campingplats.

    Jan i Svedala

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag måste erkänna att jag inte är helt förvånad att det var svårt att sova...speciellt om campingplatsen ligger nära flygplatsen.

      Hur hamnade ni där ute egentligen?

      Radera

Bloggintresserade