söndag 8 april 2012

Amsterdam Urban Beach

25 minuter bort från Amsterdam Centraal Station och stadens många vattenbryn, grönområden och bohemiska kvarter finns Blijburg – stadens enda strand. Vid början av de 150 meter långa sanddynerna hänger skyltar som välkomnar dig till Amsterdam Urban Beach.

Blijburg är känt som ett ställe där det alltid händer något. Blijburgs agenda innehåller DJ:s, liveband, söndagsbrunch och barnkalas. Och trots att det bara är april, och strandsäsongen inte hunnit starta och parkeringen är nästan tom, så är resturangens servering välbesökt. Människor söker sig hit för utsikten ut över vattnet IJ och för den välrenommerade vegetariska och organiska maten som serveras här.

Området i övrigt består av graffitimålade husvagnar och hus vars arkitektur ser ut att vara hämtad från någon brasiliansk favela, som tillsammans med bunkrar målade i kulörta färger och indiska statyer för tankarna till ett kringresande hippiekollektiv som tillfälligt slagit ned bopålarna här utanför Amsterdams stadskärna. Det är väldigt tilltalande och hemtrevligt, och nu i april kan man knappt vänta på att besöka Blijburg när stranden är fullpackad med folk.

Blijburg är något mer än bara en strand, vilket gör det till en perfekt plats att besöka även om det drar in karga vindar från Nordsjön. Kom för maten, för konsten, för det udda, för detaljerna och för det trevliga folket. 

* * *
(klicka på bilderna för att göra dem större...)
















* * *
Länk:  http://www.blijburg.nl/agenda
* * *
/S.

1 kommentar:

  1. Väldigt fina bilder! Det ser ut som en riktig hippiestrand fast på ett bra sätt :) Fler bilder i dina inlägg, tack!

    SvaraRadera

Bloggintresserade