söndag 2 september 2012

Killing Ginger & Harry Potter

Oavsett var och hur man tänkt spendera en natt ute i Amsterdamvimlet bör man planera in ett stopp vid Chupitos Shooter Bar. Det är ett perfekt ställe att antingen starta eller avsluta natten på. Denna gedigna lilla bar ligger några stapplande steg bort från Leidseplein, strax bortanför Paradiso, på Zieseniskade 25. Det är inte det trånga utrymmet, den bedrövliga musiken eller den smått oumbärliga värmen som får folk att köa här om kvällarna, det är istället för drinklistan, och den är värd varenda förbannade minut av köande.

Chupitos specialiserar sig, likt sin föregångare i Barcelona, på shots och den mastodonta drinklistan – som rullar på flera tv-skärmar där inne – innehåller över 150 olika valmöjligheter. Alla shots kostar mellan €2,50 - €3,50, bortsett ifrån några få ess som du får skjuta till ytterligare en €uro för. Chupitos jobbar efter mottot ’It’s not just a shot, it’s an experience’ och bjuder verkligen upp till show vid bardisken med eldar, färger, frukter och konstellationer.

Drinklistan i sig är enkelt utformad, det är bara en lång lista av namnen på shotsen och utan någon information om vad de faktiskt innehåller. En del namn är roliga och en del lockande, och vissa lagom pubertala. Men, det gör detsamma. Du får lita på vad din magkänsla säger då du blickar över drinklistan och försöker bestämma dig; Harry PotterFlaming AssKilling Ginger, Russian Roulette

...vad säger den?
* * *

* * *
Länktips: www.chupitos.nl
* * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade