tisdag 12 juni 2012

Heja Sverige Heja!

Shevchenko vs. Sverige - 2-1
Heja Sverige. Det är dagen efter Sveriges premiärmatch i EM-slutspelet 2012, dagen efter matchen mot Ukraina. Det är dagen efter 2-1-förlusten, stumma ansikten och kritiken från alla svenska krönikörer som alltid vet bäst – efteråt. Tack och lov är det ytterligare drygt 3 veckor av EM-matcher kvar, Sverige spelar match igen på fredag. Jag tror på ett soligt och glatt juni. Oavsett vad svenska krönikörer tycker och tänker. Dagen efter.

För den som vill titta på EM och befinner sig i Amsterdam finns många alternativ att välja bland. Du finner de populära vattenhålen vid Leidseplein och Rembrandtplein, samt några av haken runt Nieuwemarkt. Om du inte är i närheten så har varje litet brown café ordnat med tv-sändningar den närmaste månaden. Vid Leidseplein är Satellite Sports Café ett välbesökt hak, en trång, svettig, 3 våningar hög sportbar. För de som vill ha lite mer svängrum, lite mer insuttna stolar och nötta golv finns de mörka barerna på andra sidan torget.

Vid Rembrandtplein har många barer gemensam uteservering vilket ger en speciell inramning, och oavsett väderlek så är det fullsatt här under kvällarna då matcherna går. Sveriges match mot Ukraina sågs inne på Coco’s Outback Bar. På ett sätt så stoltserar man sällan att man går hit, dock så verkar detta vara en knytpunkt då det gäller större sportevenemang. Lokalen har sin charm, interiören är en blandning mellan brittisk pub och australiensisk strandbar – allting insprängt i vad som ser ut att vara en grotta, med små ihåligheter och små och större rum lite här och var. Här sitter du antingen på pinnstolar, träbänkar eller djupt nedsjunken i bekväma stora skinnsoffor. Coco’s försöker inte vara platsen för societeten, utan marknadsför sig som stället som bjuder på ’Lousy food and warm beer’. Men sanningen är att de skrikiga britterna, de mumlande fransoserna, de stojiga italienarna, de oförstående japanerna och alla de andra besökarna serveras iskalla gigantiska pints och galna halvkilos känguruburgare med sanslösa tillbehör. Det faller kanske inte alla i smaken, men jag tror att man behöver prova innan man dömer ut stället.

Under Sveriges match så regnade det, ihärdigt, hela tiden. Spårvagnarna fick göra uppehåll och en bit av taket till en uteservering bredvid gav vika för regnet. Men det utlovas sol de kommande dagarna, och starka vindar, och lite regn, och möjligen lite hagel. Det är trots allt Nederländerna och väderleken är lika skiftande som svenska sportkrönikörers åsikter. Det svänger snabbt.

Heja Sverige. På fredag så spelar vi mot England. Då får vi gärna vinna. Och solen skina.   

* * *
Länktips:
www.uefa.com/GruppD (Schema över Sverige och Grupp D:s matcher i EM)
www.cocosoutback.com
 * * *
/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade