tisdag 16 oktober 2012

Edinburgh är bästa resmålet

Vilket är Europas bästa resmål 2012? Gissar du på Barcelona, Milano eller London så gissar du helt fel. I början av oktober hölls World Travel Awards, reseindustrins egna Oscarsgala, där tunga priser och ärofyllda titlar delades ut. Möjligen något överraskande gick priset för Europas bästa resmål till de skotska höjderna och dess huvudstad Edinburgh, före starka kandidater som Berlin, Amsterdam, London, Paris, Rom, Venedig och Dubrovnik.

Visst har Edinburgh sin charm, jag har själv besökt det skotska landskapet, vandrat genom de trånga gatorna i gamla stan och blickat ut från Edinburgh Castle uppe på Castle Rock och imponerats. Det är något med den skotska mystiken, historian, kulturen och mentaliteten som gör mig svag för både staden men också för hela Skottland.

Edinburgh omnämns ofta på topplistor gällande bästa städerna i världen att fira nyår på – de goda skottarnas Hogmanay party är något utöver det vanliga – men att staden slår alla andra europeiska storstäder på fingrarna och tar hem utmärkelsen Europas bästa resmål, det får en att undra om juryn delat på för många pavor inhemsk Buckfast.
* * *
Övriga nominerade städer: Amsterdam, Barcelona, Berlin, Dubrovnik, Florens, Istanbul, Lissabon, London, Paris, Prag, Rom, S:t Petersburg, Tallinn, Venedig och Vilnius.
 * * *
Länktips: www.worldtravelawards.com
* * *
/S.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade